Ne-ar placea sa te auzim: 031 432 91 95/ 0722 302 766|info@donpapillon.com

Despre Noi

Home/Despre Noi

It’s in your nature to have style!

Don Papillon s-a nascut, in primul rand, din dragoste si respect pentru natură. Tocmai din acest motiv valorifica la maxim, pana la ultimul centimetru patrat, lemnul de esență nobilă – provenit din păduri controlate din Africa, America și Asia** – folosit în industria mobilei și a designului interior. Obiectivul sau este de a da lemnului exotic o noua valenta, pe care o merita, aceea de materie prima pentru accesorii vestimentare remarcabile, care n-au cum sa fie trecute cu vederea, accente care scot din anonimat.

Si, la drept vorbind, lemnul e de iubit. E peste tot, copaci, mobilier, pardoseli, antichitati, tencuieli decorative etc. E minunat in sine, dar si prin asociere cu el, obiectele capata un plus de distinctie, pentru ca e generos si emana eleganta. E bland si prietenos, se lasa prelucrat si permite impletirea cu alte materiale, rezultatul final putand fi de-a dreptul spectaculos. Toti cei care lucreaza cu el, se indragostesc de el.

Don Papillon reinventează accesoriul vestimentar.

„Inspirati de accesoriile vechi pe care si le confectionau singuri bunicii nostri si indragostiti iremediabil de lemn, ne-am gandit sa-l transformam intr-un papion care să arate al naibii de bine la gatul oricui. L-am creionat, l-am taiat, l-am slefuit si uleiat, asa cum am stiut mai bine, i-am legat un nod chic, l-am asortat la o camasa si am iesit cu el la o petrecere, la care am fost invitati. Si nu mica ne-a fost surpriza, cand am primit reactii dintre cele mai bune de la cei din jur. Dintr-o joaca, un strop de nebunie, meşteşug şi ingeniozitate am ajuns sa cream o colectie de astfel de papioane. I-am spus Don Papillon si este o pledoarie pentru stil. Stilul desprins din natura: It’s in your nature to have style”, au declarat cei doi tineri antreprenori.

Fiecare papion inmagazineaza 10 ore de lucru manual, iar din echipa care le confectioneaza fac parte persoane cu dizabilități, foarte devotate muncii lor, recunoscătoare că li s-a oferit șansa la o viață normală.

Perfect asortabile si purtabile de catre doamne sau domni, intr-un context sobru, casual sau chiar funny, accesoriile Don Papillon iti improspateaza imaginea si te fac memorabil.

Cine suntem?

Don Papillon este rezultatul creator al intalnirii dintre un iubitor si priceput al lemnului, Gigi Vasilache, si un pasionat al designului, Alex Bucur, un breslas impatimit si un arhitect inspirat.[/three_fourth]

alex          gigi

Don Papillon. Finely Made in Romania.

 

** www.fsc.org – lemn provenit din surse controlate, inseamna ca nu a fost taiat la intamplare, ci din areale certificate si conform standardelor internationale de management forestier responsabil, unde cota de recolta nu depaseste cresterea anuala.